Obchody jsou plné tatarských omáček, které jsou podle reklamy neuvěřitelně chutné, tradiční a z přírodních surovin. Souhlasíme, každá surovina je jednou čerstvá. V tatarkách z obchodu ale musí být přidán i konzervanty a stabilizátory, aby vydržely na pultech i několik týdnů. Věděli jste také, že žádná z tatarských omáček prodávaných v českých obchodech neobsahuje více než 3,5% vejce. Většinu obstará olej a voda.
Už jen proto, že příprava domácí tatarky netrvá déle než 10 minut a rozhodně si na ní pochutnáte mnohem lépe než na té kupované, doporučujeme si ji doma připravit. Bez konzervantů, stabilizátorů a éček, hezky z čerstvých surovin.
Co potřebujeme?
- tyčový mixér
- olej
- vejce
- hořčici
- cibuli
- sterilované okurky
- sůl
- pepř
Jak na to?
Nejdříve si na drobné kousky nakrájejte okurku a cibuli.
Do vyšší nádoby (např. té, co se dodává společně s tyčovým mixérem) rozklepněte vajíčko. Trochu ho osolte a opepřete. Tyčovým mixérem začněte míchat za pomalého přilévání oleje. Přilévejte do té doby, než vám vznikne hustá majonéza. Do ní už jen přimíchejte hořčici, nakrájené okurky a cibuli a promíchejte. Případně můžete dochutit podle vaší chuti.
Máte hotovo. Domácí tatarskou omáčku už stačí jen podávat. Na rozdíl od kupované tatarky tato obsahuje opravdu jen čerstvé suroviny.
Nechte si chutnat.