Co budeme potřebovat?
- 1 kostka neochuceného tofu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 hrst sezamových semínek
- olej
Jak na to?
V mixeru smícháme všechny ingredience až na tofu a sezamová semínka. Tofu si nakrájíme na stejné kostičky a osušíme. Promícháme s marinádou a necháme naložené na chladném místě. ideálně v lednici.
Čím déle bude tofu naložené, tím plnější bude chuť, vůbec se tedy nebojte nechat vše v lednici do druhého dne. Pokud ale spěcháte, půl hodinky bude stačit.
Nyní už jen ve vysoké pánvi, nebo ideálně ve woku, nechte rozehřát olej vhodný ke smažení a vložte kostičky tofu. Osmažte, dokud nebudou okraje hezky křupavé. Pak už jen zalijte zbytkem marinády a odstavte. Posypte sezamovými semínky a promíchejte. Díky přidané marinádě bude vše hezky držet i při servírování.
Podávat můžete například se salátem, nebo rýží.