Co budeme potřebovat?
- 2 kousky filé z tresky
- 1 plechovka rajčat
- 1 hrst bazalky
- 1 lžíce mouky
- olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Kousky ryby jsou ideální čerstvé, ale pokud máte v mrazáku, můžete sáhnout i po téhle variantě. Jediný rozdíl bude v tom, že bude třeba nechat ji rozmrznout.
Rybu osolíme a opepříme z obou stran a zaprášíme moukou. Na pánvi necháme rozehřát olej a rybu opečeme z obou stran. Jakmile je z obou stran opečena, vyndáme ji z pánve a vlijeme rajčata. Přidáme natrhanou bazalku, osolíme, opepříme a necháme prohřát společně s kousky ryby. Omáčku už nevaříme, ale necháme jen mírně probublávat. Rajčátka by měla zůstat vcelku a ne se rozvařit.
Podávat můžeme třeba s rýží.