Co budeme potřebovat?
- 1 porci těstovin tagliatelle
- 1 hermelín
- 1 sklenice mléka
- 1 hrst špenátových listů
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
Jak na to?
Příprava je opravdu velmi snadná. Stačí vše smíchat ve správném pořadí a vše je hotovo. Ze všeho nejdříve si dáme vařit těstoviny, podle návodu na obalu.
Mezitím dáme na pánev trochu olivového oleje, špenátové listy a rozmačkaný stroužek česneku. Špenát necháme jen změknout, což trvá jen chvilku, důležité je, aby neztratil barvu.
Jakmile špenát změkne, dáme jej bokem a na stejnou pánev dáme nakrájený hermelín, na malé kousky. Přelijeme mlékem a necháme rozpustit. Dochutíme pepřem a solí, vrátíme špenát a do omáčky přidáme uvařené těstoviny. Vše spolu ještě prohřejeme společně a můžeme podávat.