Tortila s kuřecím masem je vděčné rychlé jídlo, které určitě nezabere spoustu času. Pokud ale přidáme dobrý dresink, dokážeme vykouzlit pokaždé jiné jídlo, které nadchne nejenom nás. Variací na téma kuřecí gyros je nespočet a náš recept můžeme klidně do této kategorie zařadit. Na nic takového si ale hrát nechceme, jde o klasický zdravý oběd plný chuti a českých bylinek. Schválně vyzkoušejte ho i vy!
Co budeme potřebovat?
- 2x kuřecí prsa
- 2x tortila
- ledový salát nebo čínské zelí
- 1x červenou cibuli
- 1 kelímek bílého jogurt
- snítka kopru
- špetka sušené petržele
- špetka hořčičného semínka
- sůl
- pepř
- cukr
Jak na to?
Ze všeho nejdříve si připravíme dresink. Kopr potřebuje trošku času, aby svoji chuť pustil a ta se spojila se všemi ostatními. Je to snadné, jogurt zamícháme s troškou soli, petrželkou a hořčičným semínkem. Nasekáme kopr a vše smícháme. Na kelímek jogurtu bohatě stačí kávová lžička kopru. Pokud je jogurt příliš kyselý, trošku dosladíme a necháme stát.
Na rozpálenou pánev dáme opéct tortilu, na sucho a hezky z obou stran, dokud nezezlátne. Odložíme a na pánvičku dáme orestovat kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Osolíme, opepříme a rychle osmahneme, tak aby nudličky byly růžové ze všech stran. Pánev využijeme ještě jednou, osmažíme na ní část cibulky nakrájené na proužky. Jen tak, aby změkla a hezky se rozvoněla.
Vychladnuté maso nasekáme na ještě menší kousky a už zbývá dát jen vše dohromady. Na opečenou tortilu položíme salát nakrájený na úzké proužky. Dále přidáme vrstvu dresinku, masa a část čerstvé cibulky promíchané s tou osmaženou. Zarolujeme a hned podáváme. Je důležité, aby tortily nenasákly šťávu, ale zůstaly hezky vláčné.
Dobrou chuť!