Co budeme potřebovat?
- 300g vepřové kýty
- 1 cibule
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 2 sterilované okurky
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Vepřové maso si odblaníme a nakrájíme na menší kousky, buď proužky, nebo kostičky. Jediné důležité je, aby byly všechny kousky stejně velké.
V hrnci si na oleji necháme rozvonět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme maso. Orestujeme jej ze všech stran, přidáme mletou papriku, společně s masem promícháme a ještě chviličku necháme restovat. Teď už je čas na přidání rajčatového protlaku. Sice protlak není součástí tradičního receptu, ale věřte nám. Do omáčky se skvěle hodí a právě díky protlaku ji nebudete muset zahušťovat. Přidejte hořčici a vše zalijte horkou vodou, tak aby bylo maso ponořené.
Vše necháme dusit, přibližně 20 minut a chvilku před dokončením přidáme nakrájenou okurku a dochutíme solí a pepřem.