Co budeme potřebovat?
- 2 kuřecí steaky
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
Jak na to?
Z kuřete můžete použít libovolnou část, prso, ale samozřejmě i stehno a ideální je připravovat je i s kůží. Jedinou podmínkou je mít steak vykostěný, tak aby se omáčka dostala hezky k masu.
Steaky tedy máme nachystané a nyní už stačí jen připravit omáčku. Zde je to snadné, všechny ingredience, včetně rozmačkaného česneku, smícháme v míse a do vzniklé směsi naložíme plátky masa.
Experimentovat můžete s různými oleji, například použít arašídová, nebo sezamový, ale pro začátek klidně použijte obyčejný.
Maso je ideální nechat naložené, třeba přes noc, ale dejte mu alespoň 2 hodinky. Pak už jen stačí péct na 190 °C dokud nezezlátne. Občas maso přelijte omáčkou, která steče dolů, nebo jej obraťte. Přibližně po 20 minutách máte hotovo a můžete servírovat.