Co budeme potřebovat?
- 200 g očištěného rybího filetu
- 2 lžíce rýžové mouky
- 1 lžička koření garam masala
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce řepkového oleje
- sůl
Jak na to?
Ryba by měla být zbavená kostí a kůže, ale především by mělo jít jít o filet. Investice do čerstvé ryby se vám mnohonásobně vrátí na chuti. Na druhu ryby zase tolik nezáleží, ideální je málo tučná ryba, tedy například štika dobře poslouží. Určitě si ale nechte kapra raději na vánoce, na tenhle je recept se příliš nehodí.
Rybu nakrájím na trošku silnější "rybí prsty". Přibližně 2,5 cm silné plátky a prozatím necháme na papírovém ubrousku osušit. V misce smícháme rýžovou mouku s vrchovatou lžičkou koření garam masala. Tato směs je vynikající především díky zvolenému výběru koření, které má výbornou chuť, ale také blahodárně působí na naše trávení.
Pokud jste někdy ochutnali orientální jídlo víte, že je opravdu hodně kořeněné a tak ani my nebudeme s kořením šetřit. Ve směsi s moukou obalíme osolené kousky ryby a vložíme do rozpálené směsi tuků. Jak určitě víte, kokosový olej rozhodně není vhodný ke smažení, ale v tomto případě dodá jídlu další chuť. Přidáním řepkového oleje tak alespoň částečně zlepšíme jeho hodnoty a ke smažení se bude hodit víc.
Rybu osmažíme rovnoměrně po všech stranách a ihned podáváme. Podávat můžete zkusit třeba netradičně s rýží.