Co budeme potřebovat?
- 300 g krůtích prsou
- 1/2 kg kysaného zelí
- 1 cibule
- 3/4 l zeleninového vývaru
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce mleté papriky
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
Jak na to?
Na troše oleje si necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibulku a mezitím si připravíme krůtí prsa. Maso očistíme od blan a nakrájíme na stejné kostičky. Přidáme k cibulce a orestujeme, dokud se maso nezatáhne. Nyní ještě přidáme papriku a maso ještě chvilku restujeme. Jakmile se paprika rozvoní, přidáme kysané zelí.
Je lepší ze zelí vymačkat vodu a překrájet jej, aby kousky nebyly příliš dlouhé. Ale pokud máte rádi kyselejší, můžete zelí přidat i s nálevem.
Opět trošku promícháme a přidáme zeleninový vývar. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a teď už můžeme nechat dusit. Přibližně po půl hodině, když je maso měkké, už zbývá jen vmíchat zakysanou smetanu. Se smetanou už guláš nevaříme, pouze vmícháme a máme hotovo. Podávat můžeme ještě s lžící zakysané smetany, kterou přidáme těsně před servírováním přímo do talíře.