Mimochodem, už jste někdy vyzkoušeli uzenou papriku? V přímořských oblastech se používá vcelku často. dokáže dodat jídlu neskutečně dobrou, uzenou, příchuť. A paprika obecně pomůže i k dobrému trávení.
Co budeme potřebovat?
- 1 menší uzenou makrelu
- 1 kelímek nízkotučného tvarohu
- 5 lžic mléka
- 1/2 citronu
- 1/2 lžičky uzené papriky
- sůl
- pepř
Jak na to?
Makrelu je třeba poctivě obrat od kostí. Pusťte se do toho rukama vůbec se nebojte odtržený kousek ryby promnout mezi prsty. Kost tak snadněji objevíte a díky míchání konzistenci pomazánky určitě neublížíte.
Obranou rybu dáme do misky, přidáme tvaroh a koření, promícháme a podle potřeby přidáme ještě mléko. Pomazánka by měla být o něco řidší, než klasická tvarohová. K míchání použijte vidličku, zůstanou v ní pak kousky ryby a bude o to chutnější. Pokud pomazánku připravujete pro děti, použijte ruční mixer. Díky němu nebudete muset mít obavy z případné zapomenuté kosti.
Do pomazánky můžete klidně přidat i něco málo pro osvěžení. Cibule posekaná na malé kousky, nebo třeba pažitka, udělá divy.
Závěrem pomazánku dochutíme šťávou z citronu a necháme odležet alespoň hodinku v lednici.
Podávat můžete jen se zeleninou, nebo na celozrnném pečivu. Na pečivu doporučujeme ještě mírně posypat uzenou paprikou, aby vynikla barva, ale především uzená chuť.
Dobrou chuť.