Co potřebujeme (na 4 porce)
- 800g vepřové kýty
- 4 středně velké žampiony
- vodu
- olej
- sůl
- pepř
- bylinky (my jsme použili rozmarýn a majoránku)
- mouka nebo nastrouhaný brambor na zahuštění omáčky
Jak na přípravu
Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, ty naklepeme, osolíme a opepříme. Na větší pánvičce a na troše oleje orestujeme z obou stran.
Poté maso z pánvičky vyndáme a odložíme na chvíli bokem. Na výpeku orestujeme žampiony nakrájené na plátky a jakmile změknou, vrátíme na pánvičku maso. Podlijeme trochou vody, dokořeníme pomocí bylinek a koření. Pak necháme podusit, dokud maso krásně nezměkne.
Pak už zbývá jen omáčku zahustit, aby nebyla zbytečně vodová. Toho docílíte pomocí mouky (jíšky) nebo najemno nastrouhané brambory.
Podáváme s rýží nebo bramborem podle toho, co máme radši.
Dobrou chuť!