Co potřebujeme?
- čerstvá játra
- máslo
- cibule
- olej
- pepř
- sůl
- tymián
Jak na přípravu?
U jater je důležité vybrat ta, která jsou čerstvá - tedy nezapáchají, nemají na sobě skvrny ani nejsou oschlá. Taková pak omyjte a osušte. Nakrájejte na cca centimetr silné plátky a lehce naklepejte - právě díky naklepání játra krásně změknou a budou měkká i při tepelné úpravě.
Nařízněte si jejich stranu, aby se při restování játra nezkroutila. V žádném případě nesolte, játra by pak byla zbytečně tuhá. Na hodinu ale játra naložte do oleje, díky tomu změknou a snadněji se budou připravovat. Klidně přisypte tymián a promíchejte, aby játra zavoněla.
Na rozpálené pánvi pak játra orestujte, z každé strany cca 2 minuty, nemusíte přidávat žádný další olej. Po orestování nechte na pánvičce odpočívat a navrch poklaďte kousky másla. Díky tomu játra provoní a pomalu dojdou.
Dobrou chuť!