Recept: kuřecí řízky v rýžové mouce

Co budeme potřebovat?

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

Jak na to?

Recept je opravdu snadný, ale oproti klasickým řízkům se v něm najdou rozdíly, které jsou důležité. Maso klasicky rozkrájíme na řízky a mírně naklepeme. Kuřecí maso má tendenci se rozpadat, proto jej vždy klepejte přes potravinářskou fólii a ideálně pouze rukou.

Maso nasolíme a do misky si připravíme rýžovou mouku. Jednotlivé řízky obalíme v mouce, ale důležité je maso do mouky pouze položit a otočit. Maso nepřitiskáváme, ani nezasypáváme. Co na mase udrží, to je ideálně množství, zbytečně tlustá vrstva není třeba. Aby tato finto fungovala je třeba obalovat vždy osušené maso, nikoli namočené ve vodě, nebo vejcích.

Nyní už jen řízky vložíme do rozpáleného oleje, kde opět můžete experimentovat. Například kokosový olej se na tento druh řízků výborně hodí. 

Maso osmažíme z jedné strany, otočíme a přiklopíme pokličkou, které není zcela přes celou pánev, aby pára mohla unikat.

 

Už jste recept vyzkoušeli? Máme pro vás i další. Co třeba zapečené kuřecí kousky se zakysanou smetanou?