Co potřebujeme
- 1 litr vývaru
- 0,5 kg Mleté hovězí maso (ideálně s 10% tuku)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 větší brambory (méně nebo více podle vaší chuti)
- majoránka
- paprika
- sůl
- pepř
- lžíce oleje
Jak na přípravu
Cibulku, mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. V hlubším hrnci na lžíci oleje orestujeme nejprve cibulku, po chvilce přidáme mrkev. Jakmile cibule začne zlátnout, přidáme mleté hovězí maso. Dokořeníme majoránkou, paprikou, solí a pepřem a mícháme, aby se i maso dobře orestovalo a spojily se chutě cibulky, mrkve a masa.
Poté zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na posledních cca 15 minut přisypeme brambory nakrájené na kostičky a vaříme na mírném plameni do změknutí. Gulášovou polévku případně ještě dokořeníme podle vlastní chuti.
Nechte si chutnat!