Co potřebujeme?
Na 4 porce
- 3 zralá manga
- 1 lžička rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 3 kousky sušeného hovězího masa o velikosti dlaně, ideálně trhané (nebo 100 g sušeného jerky masa
- 120 g pražených nesolených arašídů
- 1 chilli paprička
- bazalka
- vietnamský koriandr
- 3 šalotky nebo menší červené cibule (+ lžíce oleje) nebo sušenou smaženou cibuli
Jak na přípravu
Nejprve si připravíme jednotlivé suroviny. Mango omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenší "nudličky". Sušené hovězí natrháme po délce vláken na menší kousky. Šalotky nasekáme na jemno, podobně nasekáme i pražené arašídy. Lístky bazalky a vietnamského koriandru nasekáme na menší kousky.
Nakrájenou cibulku opražíme na lžíci oleje dozlatova.
Pak už potřebujeme jen mísu a v ní postupně promíchávat přísady receptu. Začneme nudličkami manga a natrhaným sušeným hovězím masem. Jemně je promícháme - mango tak zlehka předá vlhkost masu a jejich chutě se krásně spojí.
Poté přidáme rybí omáčku, sůl, cukr a znovu promícháme. Nakonec přisypeme dozlatova vypraženou cibulku a nasekané arašídy. Dozdobíme zelenými kousky lístků bazalky a vietnamského koriandru a kolečky chilli papričky (kdo má rád ostřejší jídlo).
Salát z manga a sušeného hovězího masa vás nádherně osvěží, není těžký na strávení a zároveň tělu dodá porci vitamínů i bílkovin.
Nechte si chutnat!