Co potřebujeme
- 1 kg krkovičky
- 1 kg menších brambor
- 1 větší cibuli
- 4 stroužky česneku
- lístky šalvěje (ideálně čerstvé)
- sůl
- pepř
Jak na přípravu
Lístky šalvěje pořádně utřeme spolu s česnekem, solí a pepřem v hmoždíři. Brambory omyjeme, osušíme a ve slupce položíme na dno pekáče. Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Ty pak pokládáme na brambory.
Pokračujeme krájením. Krkovičku si nakrájíme na cca 2 cm tenké plátky a obalíme je ve směsi šalvěje, česneku, soli a pepře. Plátky pak položíme do pekáčku navrch brambor a cibule. Podlijeme trochou vody a dáme péct odkryté do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Pečeme cca hodinu, pak otočíme plátky krkovičky a dalších cca 30 minut dopečeme z druhé strany.
Upozorňujeme, že krkovička se šalvějí provoní celý byt a vy tak budete mít o to větší chuť.
Krkovičku podáváme s upečenými bramborami a třeba čerstvou zeleninou.
Nechte si chutnat