Co potřebujeme
- 800 g jehněčího hřbetu (na 3-4 porce)
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
- mletý kmín
- olivový olej (nebo kousek bůčku, pokud netrváte na dietní variantě)
- vodu na podlití
Jak na přípravu
U tohoto receptu příprava nemůže být snazší. Jehněčí hřbet nebývá nijak tlustý, proto se dobře propeče za kratší dobu.
V hmoždíři smíchejte a rozdrťte sůl s bylinkami. Jehněčí hřbet zakápněte trochou oleje a rukama olej rozetřete na všechny strany hřbetu. Poté obalte v bylinkách se solí.
Pekáček vymastěte trochou oleje (nebo vyložte kousky bůčku) a poklaďte jehněčím hřbetem. Podlijte trochou vody, zakryjte alobalem a dejte péct do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pečte cca 45 minut, během kterých občas maso přelijete výpekem. Poté zvyšte teplotu na 180 stupňů, odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut. Nezapomeňte na polévání masa výpekem.
Pečený jehněčí hřbet podávejte s lehkou přílohou - třeba s čerstvým salátem - a máte tak vynikající dietní a velmi chutný oběd.
Nechte si chutnat!