Ačkoliv si tzatziki můžete přpravit kdykoliv, teď v létě je ten ideální čas. Stačí si je pak vychutnat s dobrým pečivem nebo klidně jen tak a hned si budete připadat jako v Řecku u moře.
Recept, podobně jako jiné, na které jste u nás zvyklí, není nijak složitý. Samotná příprava tzatziki zabere pár minut. Když to chvilku vydržíte a dáte tzatziki zchladit do lednice, budete mít vynikající letní osvěžující večeři nebo přílohu.
Co potřebujeme?
- 2 okurky salátové
- 300 - 400 gramů řeckého jogurtu
- Olivový olej
- Česnek - podle chuti
- Pepř
- Sůl
- Kopr
Jak na to?
Příprava je naprosto jednoduchá a snadná. Hotovo budete mít za pár minut.
Připravte si hluboký talíř nebo mísu. Do ní na struhadle nastrouhejte okurky. Pořádně z nich vymačkejte a slijte šťávu.
Přidejte řecký jogurt, prolisujte česnek a přimíchejte nadrobno nakrájený kopr. Dochuťte solí a pepřem a pořádně promíchejte. Ideálně dejte na alespoň hodinu do ledničky, aby se chutě spojily a tzatziki chutnalo, jak má.
Hotovo. Tzatziki se ideálně hodí ke gyrosu, masitým pokrmům jako příloha, ale je chutné i samo o sobě jako letní osvěžení.
Dobrou chuť!