Co potřebujeme
- 3 zralá avokáda
- 1/2 červené cibule
- 2 tvrdá rajčata (středně velká)
- 1 stroužek česneku
- citronovou šťávu (dle chuti možno i limetkovou)
- 1 lžičku soli
- menší hrst čerstvého koriandru
- dle chuti - jalapeños, chilli
Jak na přípravu
Avokáda rozkrojíme, oloupeme a vypeckujeme a v míse rozmačkáme vidličkou. Pozor - tady můžeme zvolit, jestli chceme jemný dip nebo preferujeme verzi s nerozmačkanými kousky avokáda.
Cibulku nakrájíme nadrobno a rajčata na menší kostičky. Koriandr nasekáme.
V míse pak smícháme avokáda, cibuli a rajčata, prolisovaný stroužek česneku, koriandr a sůl. Zakápneme čerstvou šťávou z citrónu (dle chuti) a přidáme další ingredience, abychom guacamole dochutili pikantně podle sebe.
Guacamole podáváme ihned, avokádo na vzduchu hnědne. Můžeme použít jako dip k nachos, jako lahodnou pomazánku na toust nebo i jako salát či přílohu.
Dobrou chuť!