Pesto, původem z Itálie, ale nyní už doma takřka po celém světě. Tahle omáčka dokáže udělat s obyčejných těstovin úžasnou dobrotu a pokud se to s ní nepřežene, dá se výborně zařadit do dietního jídelníčku. Pokud jste si dosud mysleli, že pesto musíte jen kupovat protože je jeho výroba složitá, náš recept vás vyvede z omylu.
Co budeme potřebovat?
- 1 hrst čerstvých bazalkových lístků
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 strouhaného parmazánu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce piniových oříšků
- 1 špetka soli
Jak na to?
Bazalkové lístky spolu oříšky solí a česnekem vložíme do hmoždíře, přidáme 1 lžíci olivového oleje a vše spolu utřeme. olej Postupně přidáváme tak aby vznikla krémová konzistence. pokud doma nemáte hmoždíř klidně použijte tyčový mixér. výhoda hmoždíře spočívá v tom, že piniové oříšky můžete nechat ve větších kouscích. 100 pak získá lepší konzistenci. v samotném závěru pak přidejte nastrouhaný parmazán a zapracujte do pesta.
Pesto se skvěle hodí na rozpečené bagety a nebo do těstovin.Těstoviny uvaříme podle návodu a ještě do horkých zamícháme lžíci pesta. Dobré je nechat v těstovinách trochu vody z vaření, což nám vytvoří zajímavější konzistenci omáčky. Snadné a přitom Tak dobré Teď už nemusíte kupovat obchodě, ale můžete si vždy připravit doma čerstvé.