Co potřebujeme?
- 800 g krkovice (na 4 porce)
- 2 větší červené cibule
- 10 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- trošku vody na podlití
Jak na přípravu?
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Krkovičku nařežeme na stejně tlusté plátky a ty z obou stran osolíme a opepříme.
Do pekáčku vložíme cibuli s česnekem, na ni položíme plátky krkovičky (mohou se lehce překrývat). Maso zasypeme kmínem. Vše podlijeme malým množstvím vody, hodně šťávy pustí cibulka i samotné maso.
Pekáček zakryjeme (my jsme použili alobal) a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Krkovici pečeme zakrytou cca 45 minut, poté odkryjeme a necháme péct dalších 15 minut. Pak maso otočíme a pečeme dalších 15 minut.
Krkovičku pečenou na cibuli a česneku podáváme nejlépe s vařeným bramborem. Vypečenou cibulkou s česnekem můžeme přelít brambory a dodat jim tak vynikající chuť.
Nechte si chutnat!