Co budeme potřebovat?
- 200g tarhoně
- 1 šalotka
- 1 jarní cibulka
- 1 hrst fazolových lusků
- 1/2 plechovky červených fazolí
- 1 strouček česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Tarhoňa je vlastně druh těstovinové rýže. A stejně tak se i připravuje. Povaříme ji tedy v osolené vodě, tak aby byla tzv. na zkus. Následně ji propláchneme studenou vodou a necháme bokem.
Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme fazolové lusky a společně vše orestujeme. Následně můžeme přidat už připravenou tarhoňu. Promícháme, přidáme zbylé ingredience. Tedy jarní cibulku a fazolky, dochutíme solí a pepřem, necháme prohřát na mírném ohni a můžeme podávat.
Tarhoňa se výborně hodí jako příloha, ale v této přípravě je skvělá i jako samotná dietní večeře. Nebo ji klidně dejte do krabičky a vezměte do práce jako dietní oběd.