Co potřebujeme?
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 150 g změklého másla
- 4 vejce
- 3 lžíce tuzemáku
- lžička strouhané citrónové kůry
- 1/2 balení prášku na pečení
- Cca 750 g jahod nebo oblíbeného ovoce
Na drobenku (pro fajnšmekry)
- 80 g másla
- 120 g polohrubé mouky
- 100 g cukru moučka
Jak na přípravu?
Na začátek bude potřeba větší a menší mísa. V té větší ušlehejte žloutky s cukrem, máslem, citrónovou kůrou a rumem do bílé pěny. Poté po částech přimíchávejte tvaroh a nakonec přisypte mouku s kypřícím práškem.
V menší míse pak už jen vyšlehejte z bílků tuhý sníh a poté ho zlehka vmíchejte do těsta.
Koláčovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Vlijte do ní těsto a to pak uhlaďte po celé ploše. Navrch poklaďte jahody a nebojte se je do těsta vtlačit. Těsto pečením nabude a většinu ovoce pak schová.
Pro ty, kteří si chtějí osladit život pak už jen zbývá posypat koláč drobenkou.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 35-45 minut. Po vychladnutí si už jen tvarohový koláč s ovocem vychutnáme.
Nechte si chutnat!