Co potřebujeme
Na těsto
- hladká mouka 400 g
- máslo 250 g
- cukr moučka 150 g
- kakao 30 g
- žloutek 1 ks
- mléko 3 lžíce
- kypřicí prášek 1 sáček
Na krém
-
cukr moučka 200 g
-
tvaroh 500 g
- bílek 4 ks
-
žloutek 3 ks
-
1/2 sáčku vanilkového pudinku (my jsme použili kokosový)
-
mléko 5 lžic (my jsme použili kokosové)
Jak na přípravu
Nejprve si připravíme samotné těsto. To bude potřeba nechat ztuhnout v lednici nebo mrazáku, proto budeme mít dostatek času na přípravu krému později.
V jedné míste smíchejte kvalitní kakao s moukou a kypřícím práškem. V druhé míse utřete máslo s cukrem, poté přidejte žloutek a přilijte mléko. Nakonec postupně v míchávejte směs z první mísy. Vypracujte ve vláčné těsto. My jsme vš připravovali v robotu a trvalo cca 5 minut, než se vše pořádně spojilo a promíchalo.
Jakmile je těsto připravené, rozdělte ho na dvě poloviny a zvlášť zabalte do potravinářské folie. Nechte v lednici (nebo mrazáku) pořádně vychladnout. Těsto budete strouhat, proto musí být dostatečně vychlazené, aby se nelepilo na struhadlo nebo dokonce nerozteklo ve vaší ruce.
Samotný krém je opět velmi jednoduchý na přípravu. Z bílků, špetky soli a poloviny cukru vyšlehejte tuhý sníh. V druhé míse promíchejte tvaroh se žloutky, zbylým cukrem a pudinkem. Poté opatrně přimíchejte sníh z bílků.
Troubu nechte předehřát na 180 stupňů.
Plech vyložte papírem na pečení. Poté vyjměte z lednice a z folie jednu polovinu těsta a na hrubo ji nastrouhejte na plech. Na tuto vrstvu rozprostřete tvarohový krém a uhlaďte ho. Navrch pak nastrouhejte druhou polovinu těsta a případně rozprostřete ručně i do rohů.
Pečte cca 30 minut. Poté už jen nechte vychladnout a nechte si chutnat!