Kuřecí maso se dá připravit na spoustu způsobů. Nejčastěji volíme ten nejjednodušší - tedy pečené kuře, grilované kuře, kuřecí steak a podobné. Ne vždy je ale ten nejsnadnější postup tím nejchutnějším. Přesvědčte se sami podle našeho dnešního receptu.
Nezapomeňte, že kuřecí maso je jedním z nejvhodnějších mas v rámci zdravé stravy. Pokud ho konzumujete bez kůže, přijímáte v něm maximum bílkovin a minimum tuků.
Co potřebujeme?
- 3 kuřecí prsa (cca 600 gramů)
- 1 větší mrkev
- 1 velká brambora
- 4 polévkové lžíce hrášku (mražený nebo v nálevu)
- 4 polévkové lžíce husté zakysané smetany (ideálně nízkotučné)
- olivový olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky. Smíchejte s hráškem a zakysanou smetanou, dochuťte špetkou soli a pepře a dejte do zapékací mísy.
Ohřejte vodu v hrnci a až začne vřít, dejte do ní na pět minut neloupanou bramboru i mrkev. Po pěti minutách zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Nastrouhejte obojí na struhadle nahrubo, přidejte trochu olivového oleje a promíchejte rukou. Tuto směs poklaďte navrch na maso s hráškem a smetanou, které máte připraveno v zapékací míse. Můžete si se zarovnáním vyhrát - na pohled pak bude jídlo ještě hezčí.
V troubě rozehřáté na 180 stupňů pečte přibližně hodinu.
Hotovo! Stačí jen přichystat na talíře a přejeme vám dobrou chuť!