Co budeme potřebovat?
- 1 větší cuketa
- 2 vejce
- 1 hrst strouhanky
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
- provensálské bylinky
- cayenský pepř
Jak na to?
Cuketu omyjeme a osušíme, není třeba ji loupat. Pokud už je cuketa hodně přezrálá, je lepší vnitřek se semínky trošku vyškrábnout, ale klasickou cuketu pouze nakrájíme na stejně velké kousky. Na velikosti nezáleží, stačí jen ať jsou všechny přibližně stejně velké.
V misce smícháme strouhanku, parmazán a koření dle chuti. i pokud vaříte pro děti, cayenský pepř nevynechejte a trošku jej tam dejte - dodá hranolkům opravdu skvělou chuť. Směs i opepříme a osolíme, takže cuketu přímo solit nemusíme.
V jiné misce si rozmícháme vajíčko s trochou soli a můžeme začít obalovat. Každý kousek nejprve namočíme ve vajíčku a následně ve strouhance s parmazánem.
Obalenou cuketu klademe na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Na 180 °C pečeme s horkým vzduchem přibližně 20 minut, dokud strouhanka nezačne růžovět.
Podávat můžeme samostatně, nebo jako přílohu, třeba s celerovo mrkvovým salátkem bude dietní večeře opravdu zdravá.