Co budeme potřebovat?
- 1/2 kg hovězí plece
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 větší cibule
- 1/4 celeru
- 1 plechovka protlaku
- olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Hovězí maso odblaníme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na větší kusy. Ideální je jídlo vařit v tlakovém hrnci, ale i s klasickým to zvládnete. Jen budete maso muset vařit déle.
V hrnci nejprve rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme osolené a opepřené plátky masa. Maso necháme zatáhnout z každé strany a jakmile je hotovo vyjmeme jej z hrnce.
Na výpeku necháme zpěnit cibulku a orestujeme kořenovou zeleninu. Jen ji necháme trošku zkaramelizovat a můžeme vrátit maso. Přidáme vodu, tak aby maso bylo trošku ponořeno a rozmícháme protlak.
Teď už jen stačí zavřít hrnec a nechat vařit přibližně 40 minut. Po této době je maso dokonale křehké a omáčka stačí pouze dochutit solí a pepřem. Pokud se menší kousky zeleniny rozvařili, je to jen dobře - omáčka se tím zahustila a není třeba přidávat mouku.
Podávat můžeme s rýží, ale pokud chcete překvapit, zkuste naše báječné batátové pyré.