Co budeme potřebovat?
- květy černého bezu
- 2 vejce
- 1/4 l mléka
- sůl
- hladká mouka
- olej na smažení
Jak na to?
Květy sbíráme až plně rozvité, dokud na nich ještě nejsou plody. Trháme je s delší stopkou, abychom květy mohli snadněji namáčet.
Hned po přinesení domů květy opláchneme, ale jen tak abychom se zbavili nečistot a případného hmyzu, dávejte pozor ať nesmyjete všechen pyl. Po omytí necháme oschnout a mezitím si připravíme těstíčko.
V mléce rozšleháme vejce se špetkou soli. Pak vmícháváme hladkou mouku. Mělo by nám vzniknout těstíčko, zhruba jako na palačinky. Teď už jen stačí květ chytnout za stonek a ponořit do těstíčka, tak aby se všechny malé kvítky hezky obalily. Smažíme na rozpáleném tuku a následně necháme na ubrousku okapat přebytečný tuk. Pokud chcete, můžete během smažení na jedné straně, odstříhat stopku, ale dá se odstranit až na talíři, po usmažení z obou stran.
Je pravda, že díky smažení nejde o zcela dietní recept, ale jeho zdraví nám vše vynahradí. pokud ale chcete, můžete vyzkoušet naše dietní banánové palačinky.