Co budeme potřebovat?
- 10ks syrové krevety
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- špetka chilly vloček
- sůl
Jak na to?
Krevety nejprve zbavíme krunýře, případně střívka, které pod ním najdeme. Na internetu je spousta návodů, ale koupit krevety už očištěné lze poměrně snadno.
V míse smícháme veškeré ingredience a klidně můžeme přidat trochu vody, pokud by med vše příliš zahustil. Krevety pak ve směsi promícháme a jsou připravené. Nejlepší budou, pokud je ve směsi necháte marinovat alespoň hodinku před grilováním.
Samotný gril je třeba mít pořádně rozehřátý, alespoň na 200 °C. Krevety pak vyskládáme na gril a opečeme z obou stran, z každé ale pouze chvilku. Bohatě budou stačit 3 minuty z každé strany.