V létě s čerstvými, v zimě s mraženými jahodami. V každém ročním období ale vykouzlíte vynikající koláč, který je navíc jemnější díky použití kefíru. A navíc na dnešní recept nemusíte nic odvažovat, jako měrná nádoba bude použit hrnek.
Co potřebujeme?
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek kefíru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 3 (nebo dle chuti klidně i více) hrnky jahod
- vanilková esence nebo vanilkový cukr
- máslo na vymazání formy
Jak na přípravu?
Vejce vyšleháme společně s cukrem ve větší míse. K nim pak přidáme zbytek ingrediencí kromě jahod a vymícháme do řídkého těsta.
Koláčovou formu vymažeme máslem a poté do ní vylijeme těsto. Na vrch poklademe jahodami a dáme péct na 180 stupňů přibližně 30 minut.
Hotový dort můžeme (ale nemusíme) dozdobit moučkovým cukrem.
Nechte si chutnat!