Co budeme potřebovat?
- 300g telecího masa
- hrst petrželové natě
- sůl
- pepř
Jak na to?
Pokud maso nemáme už namleté, umeleme jej doma. Maso by nemělo být zcela na jemno, ale zvolíme spíš hrubší nádstavec. Telecí maso je naprosto jemné a abychom nechali jeho chuť vyniknout, přidáme jen hrst, na jemno nasekané, petrželové natě. Vytvoříme malé karbanátky a necháme odpočinout. Maso by mělo mít pokojovou teplotu a přijít by mělo na zcela rozpálenou pánev. Nepoužíváme žádný tuk. Nebojte se, maso tuk pustí a celé kouzlo spočívá jen v tom, že s karbanátky nehýbeme, dokud se sami neodlepí od pánve.
Teď už můžeme servírovat. Až na talíři posypeme čerstvě namletým pepřem a přidáme kousek hrubozrnné soli.
Podávat můžeme jen se salátem a bagetou, nebo třeba se salátem z červené řepy.