Co potřebujeme?
Na dvě porce:
- 2 vejce
- 2 krajíce chleba (nebo toasty)
- 1 zralé avokádo
- citron
- sůl
- pepř
- pro gurmány tvarohové žervé na potření chleba
Jak na přípravu?
Začneme vejci. Uvařit vejce na hniličku není těžké, chce to jen dodržet přesný čas. V hrnci by vejce měla být pod vodou. Tu začněte ohřívat na silnějším plameni (resp. na indukci jsme ohřívali na stupni 8 z 10) a jakmile začne voda vřít, stáhněte plamen a nechte probublávat přesně 3 minuty. Poté hrnec odstavte a vejce zchlaďte ve studené vodě, aby se dala oloupat skořápka.
Avokádo rozřízněte napůl a pomocí lžičky odstraňte pecku. Nakrájejte na plátky.
Chléb můžete (ale není to nutné) potřít tenkou vrstvou žervé, na něj poklaďte plátky avokáda a zakápněte čerstvou citrónovou šťávou. Navrch položte vejce, dosolte a dopepřete a je hotovo. Vejce na hniličku můžete nechat buď roztéct po chlebu nebo si ho nechat až na posledních pár soust. Je přeci jen tekutější, tak opatrně. :)
Dobrou chuť!