Co potřebujeme?
- vepřovou svíčkovou (panenku) - cca 200 g na porci
- zelené fazolové lusky
- 100 g slaniny
- tymián
- sůl
- pepř
Jak na přípravu?
Panenku očistíme a nakrájíme na cca 3 cm silné plátky. Osolíme, opepříme a dáme bokem.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi mícháme, dokud nepustí slanina "šťávu". Výpek slijeme a dáme si ho bokem. Hned poté přidáme fazolky. Spolu se slaninou restujeme, dokud nejsou měkké.
Fazolky se slaninou odložíme bokem a na pánvičku vrátíme výpek. Pokud je ho opravdu málo, přidáme trochu sádla. Rozpálíme ho a na něj položíme plátky svíčkové plus na ně dáme tymián. Necháme ne příliš na prudko restovat cca 3 minuty z každé strany.
Plátky vepřové svíčkové pak podáváme rovnou s fazolkami.
Nechte si chutnat!