Co potřebujeme?
Na těsto
- 200 g hladké mouky
- 220 g cukru krupice
- 150 g másla
- 150 g bílého jogurtu
- 100 g mletého máku
- 3 vejce
- 1 sáček kypřícího prášku
- citronová kůra z jednoho menšího citrónu
Na drobenku
- 150 g hrubé mouky
- 100 g másla
- 120 g cukru krupice
- 25 g najemno nasekaných mandlí
Plus to nejdůležitější
- 500 g odpeckovaných višní
- 3 lžíce cukru krupice
Jak na přípravu?
Višně povařte 2 minuty v hrnci spolu s cukrem a pak nechte vychladnout.
Dno dortové formy vyložte pečícím papírem, okraje vymažte máslem. Troubu nechte předehřát na 180 stupňů.
Než se trouba předehřeje, uhněťte ručně drobenku. Máslo doporučujeme nakrájet na kostičky a pak spolu s moukou, cukrem a mandlemi hníst rukou do té doby, než vznikne drobenka.
Do mísy dejte všechny přísady na těsto a vymíchejte v řídké těsto. To pak vlijte do dortové formy. Navrch klaďte odkapané višně a zasypte drobenkou.
V troubě koláč pečte cca 45-50 minut, pak už jen nechte vychladnout a můžete mlsat.
Dobrou chuť!