Co potřebujeme?
- kilo vepřové plece
- tymián, rozmarýn (a další bylinky dle chuti)
- drcený kmín
- sůl
- 10 stroužků česneku
- 100 g sádla
Jak na přípravu?
Není nic jednoduššího. Bylinky, kmín a sůl namícháme dle chuti (a doporučujeme společně rozdrtit v hmoždíři).
Plecku omyjeme, případně očistíme a delším nožem na několika místech vytvoříme díry, do kterých pak vmáčkneme očištěné stroužky česneku. Vepřovou plec pak obalíme v bylinkách se solí a kmínem a položíme do pekáčku vyloženého plátky sádla. Zakryjeme a pečeme při 150 stupních alespoň 3 hodiny. Díky zakrytí bude maso krásně šťavnaté.
Poté plecku ještě odkryjeme a při 200 stupních necháme cca 15-20 minut péct a vzniknout krustu.
Pečenou vepřovou plec podáváme třeba s pečenými brambory.
Nechte si chutnat!