Co potřebujeme?
- 1 kg hovězí zadní kýty
- 2 velké cibule
- slunečnicový olej
- 0,75 litru hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- hladkou mouku na zaprášení
Jak na přípravu?
Hovězí kýtu nakrájíme na plátky. Ty osolíme, opepříme a nijak nenaklepáváme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ve větším hrnci rozpálíme olej a na něm osmahneme plátky kýty z obou stran. Jakmile maso pustí "šťávu", vyndáme ho a odložíme na chvíli bokem. Do výpeku hned přidáme cibuli a osmahneme, dokud nezesklovatí. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, přilijeme vývar a zpět vložíme maso.
Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů péct cca 100 minut.
Kýta za tuto dobu zjemní a při podávání se bude krásně rozplývat na jazyku.
Dobrou chuť!