Sváteční plněná krutí roláda

Pokud přemýšlíte, co udělat ke svátečnímu obědu a zároveň byste si rádi vychutnali i vy svůj dietní oběd spolu s rodinou, vyzkoušejte tento recept. Roláda plná chutí rozhodně nepřidá na vaší váze, ale díky proteinům přidá vašim svalům. Nemusíte se bát složitého rolování, to bychom nebyli my, abychom nepřinesli dobrý, ale snadný recept.

 

Co budeme potřebovat?

  • 700 gramů krůtího prsa
  • 1/2 menší cukety
  • 4 vejce
  • 1 menší cibule
  • 4 polévkové lžíce sterilované kukuřice
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Nejprve si připravíme náplň. Na lžičce olivového oleje osmahneme cibulku, dokud nezesklovatí. Přidáme cuketu pokrájenou na malé kostičky a sterilovanou kukuřici. Opět orestujeme a nakonec přidáme celá vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání vytvoříme smaženici. Nyní, když nám směs chladne, můžeme začít naklepávat maso.

K naklepání použijeme igelitový sáček a paličkou na maso vytvoříme tenké plátky. Maso se vám pod sáčkem skoro roztrhá na jednotlivá vlákna, ale to vůbec nevadí. Jeho lepivá konzistence jej udrží pohromadě a v troubě se zpeče. Jednotlivé kousky masa dáme do formy na muffiny, tak aby vytvořily košíček, který naplníme vychladlou směsí. Přikryjeme přečnívajícím kouskem masa, případně použijeme jiný kousek. Důležité je, aby maso bylo spojeno s okraji. Pokud jsme to neudělali při klepání, maso osolíme a opepříme.

Nebojte se, že se maso potrhá. V troubě se opět zpeče dohromady. Raději jej udělejte tenší, i za cenu nějakých děr. Ty se dají "zalepit" jiným kouskem masa.

Uvedené množství masa by mělo stačit přibližně na deset košíčků, ale samozřejmě záleží na jejich velikosti. Hotový plech vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů do zhnědnutí vrchní části, přibližně to zabere 30 minut.

Podáváme s rýží a případně salátem.