Co budeme potřebovat?
- 1 hrnek polenty
- 2 hrnky vody
- lžíce másla
- 1 lžíce parmazánu
- 1 chilli paprička
- sůl
- olivový olej
Jak na to?
Připravit polentu je snadné. Do rendlíku dáme vodu a jakmile začne vřít, postupně vsypeme polentu. Stále mícháme a kaše nám během okamžiku zhoustne. Odstavte rendlík z plotny osolte a přidejte máslo, na kousky nakrájenou chilli papričku a parmazán nastrouhaný na jemno. Pořádně promíchejte a směs vylijte do nádoby, kterou jste vymazali olivovým olejem. Směs by měla být zhruba 1 cm vysoká, ale když bude vyšší, nic se nestane.
Nyní je čas dát polentu ztuhnout. Výhoda tohoto jídla, že jej můžete klidě připravit dopředu a pouze před podáváním dokončit. Jakmile je polenta tuhá dá se nakrájet na kousky a předně tohle také nyní uděláme. Nakrájejte ji na proužky a můžeme ji začít grilovat na rozpálené grilovací pánvi, nebo grilu. Stačí jen trošku potřít pánev olivovým olejem a počkat až se z každé strany vytvoří kůrčička.
Teď už máme vše hotovo a můžeme podávat buď samotné, nebo jako výbornou přílohu k masu. Třeba kuře v marinádě z římského kmínu je skvělá volba.