Salát se skvěle hodí jako příloha, ale pokud přemýšlíte dietně, pak jej klidně použijte jako hlavní jídlo. S domácím pečivem vás zasytí a rozhodně to s kaloriemi nepřeženete. Schválně, jestli si ještě vzpomenete na náš dřívější článek:
Buďte zdravější díky rajčatům
Ale teď už se pojďme podívat na náš extra rychlý dietní recept.
Co budeme potřebovat?
- 4 větší zralá rajčata
- 1 menší salátovou, nebo červenou cibuli
- sůl
- bílý pepř
- voda
- 1 lžíce jablečného octu
- med
Jak na to?
Rajčata by měla být opravdu zralá, skoro až přezrálá. V salátu totiž výborně vynikne jejich chuť a nezralá udělají více škody, než užitku.
Rajčat rozkrojíme a odstraníme zbytky od stop (bubáky). Nakrájet je můžeme na měsíčky, nebo kolečka. Klidně tvary nakombinujte.
Všechna rajčata dejte do misky a přihoďte k nim na půl kolečka nakrájenou cibuli. Kterou v rukách rozdrobte na jednotlivé kousky.
Ve sklenici si připravte směs vody, octa a medu. Zkrátka vše zamíchejte a ochutnejte. Dodejte poměr jednotlivých ingrediencí tak aby vám to chutnalo. Někdo radši sladší, jiný kyselejší variantu.
Teď už jen přidáme trošku soli a špetku bílého pepře. Přelijeme rajčata s cibulí, promícháme a hotovo. Nejlepší je ale salát dobře odleželý, klidně i na druhý den. Jediná podmínka by měla být, že je podáváme vychlazený.
když k salátu přidáte vynikající focacciu podle našeho receptu, neuděláte chybu.