Co budeme potřebovat?
- 2 grilovaná kuřecí prsa
- 8 plátků toustového chleba
- 4 plátky slaniny
- 4 listy římského salátu
- 2 rajčata
- majonéza
- hořčice
- okurka
Jak na to?
Kuřecí prsa buď kupte přímo grilované, nebo je prostě dejte propéct na pánev. Stejně tak poslouží i zbytek od grilování.
V tomto množství nám budou stačit 4 plátky chleba, které namažeme hořčicí. Na tu položíme list salátu a na plátky nakrájené kuřecí maso. Položíme plátek grilované slaniny. Úplně nejlíp bude chutnat pravá anglická slanina. Ta se od té naší liší v tom, že se nedá konzumovat syrová - jde skoro o syrové maso. Musíte ji tedy nechat vyškvařit. Ale stejně dobře zabere i ta naše česká, upečená na pánvi.
Nyní ještě přidáme na plátky nakrájená rajčata a i když do originálního receptu nepatří, přidáme sterilovanou okurku. Ta dodá svěžest a suché maso trošku zvláční.
Na konec už jen přiklopíme druhým plátkem toastového chleba, který jsme namazali majonézou.
Hotovo, takhle snadné to je. Nemyslete si ale, že máte vyhráno. V sandwichové soutěži se dají dosáhnout i lepší pozice v žebříčku. Kouzlo správného sandwich totiž spočívá v dokonalé souhře chutí a především přípravě. Najít optimální množství ingrediencí, tak aby vše chutnalo a zároveň se dobře jedlo. Nikdo nechce aby mu z jídla něco vypadávalo. Zkrátka, cvičení dělá mistra, takže zkoušejte a klidně se na našem Facebooku pochlubte výsledkem.