Co budeme potřebovat?
- předvařené tygří krevety
- 1/2 citronu
- olivový olej
- sůl
- chilli vločky
Jak na to?
ideální je mít krevety chlazené, ale klidně použijte i mražené. Ty si samozřejmě nechte nejprve rozmrznout a teprve potom je připravujte.
V misce si připravte olivový olej a šťávu z poloviny citronu. Rozmíchejte a dochuťte solí a chilli vločkami. Solí spíše šetřete ať zbytečně nepřehlušíte výbornou chuť krevet.
Nyní je čas dít krevety do marinády a nechat v lednic alespoň dvě hodiny. Dbejte na to, aby všechny krevety byly v marinádě ponořené, aby se k nim dostala chuť ze všech stran,
Po odpočinutí začneme krevety napichovat na špíz. Opravdu se vyplatí investovat do kvalitnějších dřívek, které nejsou kulaté, ale placaté. Na těch se totiž krevetky nebudou protáčet a grilování bude o to snažší.
Špízy grilujeme na rozpáleném grilu pouze chvilku. Pamatujte, že krevety jsou už uvařené, nemusíme je tedy celé propékat. Hotové krevety poznáme snadno, zrůžoví.
Podávat můžeme s pečivem, nebo s lehkým salátem.