Co budeme potřebovat?
- 2 uvařené brambory
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- Zbylé maso, nebo slanina
- 3 vejce
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce strouhaného čedaru
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
Jak na to?
Brambory nakrájíme na kostičky a vložíme na pánev s trochou tuku. Orestujeme za občasného míchání. Nemíchejte je stále, rozpadli by se na kaši a to určitě nechceme. Stačí je nechat smažit z jedné strany a až dostanou požadovanou zlatou barvu , obrátíme je vařečkou.
Právě proto je dobré zvolit pánev s nepřilnavým povrchem, ale i klasická má své kouzlo. Připečené kousky totiž omeletě jen prospějí.
Jakmile jsou brambory osmažené ze všech stran přidáme na drobno nakrájenou cibulku a kmín. Opět promícháme a necháme zezlátnout. V závěru ještě přihodíme maso nakrájené na kousky. Použijte skutečně libovolné maso co zbylo. Kousky grilovacích klobás, nakrájený steak, nebo i zbytek hamburgeru.
Mezitím si vejce rozmícháme se solí, pepřem, mlékem a čedarem. Nezapomeňte na majoránku s kterou rozhodně nešetřete. Jakmile je směs na pánvi připravená, přelijte směsí vajíček a mírně promíchejte. Nyní už je důležité omeletu vůbec nemíchat až do konce její přípravy. Vše nechte na plotně na mírném plameni, nebo celou pánev vložte do trouby. Jakmile vajíčka ztuhnou i uprostřed máme hotovo.
TIP na závěr:
Variací na selskou omeletu je skutečně nespočetně, nebojte se tedy experimentovat. Přidat spoustu zeleniny určitě nebude na škodu - třeba paprika nakrájená na větší kusy je opravdu dobrota.