Tenhle salát si prostě zamilujete. Nejen, že je zdravím doslova nabitý, ale jde o podstatně odlehčenější variantu, než je klasický bramborový. Jeho svěžest oceníte klidně i v létě a určitě se stane ozdobou nejednoho svátečního stolu.
Co budeme potřebovat?
- 2 větší červené řepy
- 1 červená cibule
- 2 sterilované okurky
- 1 bílý jogurt (nebo majonéza a jogurt v poměru 1:1)
- Sůl
- Pepř
Jak na to?
Jednotlivé bulvy řepy očistíme a dáme vařit. Ideální je vařit řepu se slupkou, zachová si chuť a případně vám nezabarví tolik hrnec.
Řepu vaříme přibližně tak dlouho jako brambory, tedy cca po půl hodině vodu slejeme a řepu necháme vychladnout. Mezitím si do misky nakrájíme cibuli na malé kousky. Okurky buď nastrouháme, nebo nakrájíme na také malé kousky.
Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, úplně stejně jako na bramborový salát. Vše přidáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme jogurt. Jogurt můžeme nahradit majonézou, nebo smíchanou s jogurtem. Záleží čistě na vaší chuti.
Podáváme jako přílohu, nebo na krajíčcích celozrnného chleba.