Co budeme potřebovat?
- 400g bílých fazolí
- 3 sekaná rajčata
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 1 hřebíček
- 2 lžíce cukru
- sůl
- pepř
- olej
Jak na to?
Fazole namočte do studené vody a nechte namočené přes noc. Díky tomu nebudou tvrdé a uvaří se rychleji.
Druhý den slijte vodu a fazole dejte stranou. Mezitím si ve velkém hrnci rozehřejte olej, na který dejte nasekanou cibulku. Jakmile začne zpěnit, přidejte nasekaný česnek a bylinky. Promíchejte a nechte mírně opéct i česnek. Nyní je čas na rajčata, která přidejte do směsi koření. Promíchejte a nechte celé provařit.
Jakmile rajčata začnou vřít, přidáme zbytek ingrediencí. Worcestrovou omáčku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a celé to necháme přibližně 20 minut vařit.
Pokud jsou už rajčata rozvařená, můžete si část omáčky klidně nechat v mrazáku na příště. Případně přidáme zcezené fazole a vložíme přikryté do trouby. Pečeme na 180° C přibližně půl hodiny, dokud nejsou fazolky měkké.
Úplně nejlepší jsou podávané druhý den, ale v lednici vám vydrží delší dobu. Takže si tuto výbornou snídani můžete klidně dopřát několikrát v týdnu.