Co budeme potřebovat?
- 500g libového krůtího masa
- 2 větší cibule
- 2 rajčata, nebo protlak
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hladké mouky
- špetka kajenského pepře
- olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Nejdříve si očistíme maso, které nakrájíme na větší kostky. Cibulku si nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce s rozehřátým olejem. Osmažíme do růžova a přihodíme kousky masa.
Vše společně orestujeme za stálého míchání, aby se maso zatáhlo ze všech stran. Jakmile už nezbývá skoro žádná tekutina, přidáme papriku a opět vše v rychlosti orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a kajenský pepř, nebo chilli. Přidáme ještě mouku, promícháme a zalijeme vodou s protlakem (případně nakrájená oloupaná rajčata). Pokud chcete silnější guláš, zvolte raději vývar, nebo kostku. V dietní variantě ale doporučujeme vodu, i tak bude guláš chutnat dobře. S tekutinou to příliš nepřehánějte, stačí jen tolik, aby vše bylo ponořené. Nyní už jen stačí přiklopit a občas promíchat. Hotov je přibližně za 30 minut, jakmile vše hezky zhoustne a cibulka se rozvaří.