Navíc, chuť této rýže je opravdu jiná a podle našeho názoru o dost lepší, než klasická dušená.
Co budeme potřebovat?
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 3 kuličky nového koření
- 3 hřebíčky
- sůl
Jak na to?
Nejprve si nakrájíme na drobno cibuli. Tu dáme do pekáčku na rozehřátý olej a smažíme dokud konečky nezačnou zlátnout. Rýži dáme na sítko a pořádně propláchneme pod tekoucí vodou. To je skutečně důležité, škrob se musí dostat ven. Jinak bychom z trouby tahali jen placku.
Okapanou rýži přidáme k opečené cibulce a za míchání orestujeme ze všech stran. Přidáme sůl a koření a zalijeme vodou. Vše ještě promícháme a vložíme přikryté do trouby.
Pečeme přibližně 30 minut. A posledních 5 minut pečeme klidně bez pokličky. Před podáváním promíchejte, aby se cibulka, která se během pečení dostala nahoru, promíchala.
Podávat můžete jako přílohu, třeba k vynikajícímu kuřecímu na medu a zázvoru.