Co budeme potřebovat?
- 400g mletého hovězího masa (menší obsah tuku)
- 2l vývaru
- 1 velká cibule
- 2 střední brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce papriky
- 1 lžička majoránky
- sůl
- pepř
Jak na to?
Nejprve si do hrnce připravíme trošku oleje. Cibuli nakrájíme na malé kousky a vložíme na rozehřátý olej. Smažíme až dokud nám nezačnou zlátnout konečky jednotlivých kousků.
Nyní je čas na samotné maso. Přidáme jej k cibuli a smažíme, dokud se jednotlivé kousky neodlepují a nezatáhnou se. Pokud to nejde, pomozte si troškou vývaru, který nechejte vypařit.
K osmaženému masu přidáme koření, papriku, majoránku, pepř a vše osolíme. Navíc přidáme prolisovaný česnek. Vše ještě chvíli restujeme, ale pozor ať paprika nezhořkne.
Osmaženou směs zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Vaříme přibližně 30 minut a přibližně 5 minut před koncem vhodíme ještě na menší čtverečky nakrájené brambory.
Jakmile brambory změknou máme hotovo a můžeme servírovat. podávat můžete s pečivem a nebo samotné. Díky bramborám zasytí i tak.