Co budeme potřebovat?
- kuřecí prsa bez kůže
- olivový olej
- sýr s modrou plísní
- sůl
- bílý pepř
- bylinky
Jak na to?
Kuřecí prsa rozdělíme na menší kousky. Jednotlivé kousky překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Nejde o to z nich udělat tenké plátky, ale narušit jednotlivá vlákna. Maso pak bude křehčí.
Jednotlivé kousky osolíme a okořeníme. Výběr bylinek je zcela na vás, ale pamatujte, že někdy je méně víc. Bohatě tedy bude stačit jen sůl a pepř.
maso vložíme na opravdu hodně rozpálenou pánev a necháme v rychlosti zatáhnout. Přemisťujeme rovnou do pekáčku určenému k zapékání. Maso poklademe plátky sýra a dáme dopéct do trouby. Pečeme než se sýr rozpustí a vytvoří krustu. Na 190° C by to nemělo trvat déle než 10 minut, ale lepší je použít gril s kombinací horkého vzduchu.