Co budeme potřebovat?
- pstruh
- mouka
- máslo
- drcený kmín
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- bylinky
Jak na to?
Pstruha omyjeme a zbavíme hlavy až za žábry. V mouce rozmícháme veškeré koření, které se tak hezky rozprostře. Rybu obalíme ze všech stran v připravené směsi. Nezapomeňte ani na vnitřní část.
Bez trochy tuku se tato úpravy neobejde, ale nebojte, většina v troubě steče a na vás už zbude jen dietnější porce. Máslo tedy rozehřejte a celou rybu polijte. Dovnitř ryby ještě doporučujeme vložit libovolné bylinky, které klidně nechte ve formě větviček - po upečení je snadněji vyndáte.
Vložíme do trouby předehřáté na 190° C. Pečeme dle velikosti ryby, ale bohatě by mělo stačit 30 minut.
Podávejte rozhodně s citronem, aby chuť ryby hezky podpořil. Jako přílohu klidně zvolte zeleninu, nebo brambory s pažitkou.