Dnešní recept na zeleninové placičky je trochu atypický. Díky použité mrkvi a cuketě jsou výsledné placičky chuťově sladší. Díky tomu by si je mohly oblíbit i děti.
Rozhodně jde ale o vydatné a dobré jídlo, které můžete servírovat například k dietnímu obědu.
Co budeme potřebovat?
- 1 cuketu
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 2 vejce
- 1 lžíce hladké žitné mouky
- majoránka
- česnek
- sůl
- pepř
Jak to udělat?
Veškerou zeleninu nastrouháme na struhadle, případně v elektrickém robotu. Ne na větší kusy, ale zároveň pozor, ať se ze zeleniny nestane kaše. Přidáme koření, vejce a zasypeme moukou. Mouka slouží jen jako pojidlo, nemusíme tedy nic přehánět. Směs by měla být řidší než na klasické karbanátky. Pokud máme směs hotovou, stačí lžící nabírat a na pečícím papíru vytvářet cca půl centimetru tlusté placičky.
Plech s placičkami vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a necháme péct 20 minut. Případně můžeme placičky smažit na kvalitní pánvi s trochou oleje. Podávat je můžeme klasicky s bramborem nebo bramborovou kaší.
Povedlo se? Dobrou chuť!