Zeleninové placičky pečené v troubě

Dnešní recept na zeleninové placičky je trochu atypický. Díky použité mrkvi a cuketě jsou výsledné placičky chuťově sladší. Díky tomu by si je mohly oblíbit i děti.

Rozhodně jde ale o vydatné a dobré jídlo, které můžete servírovat například k dietnímu obědu.

 

Co budeme potřebovat?

  • 1 cuketu
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 2 vejce
  • 1 lžíce hladké žitné mouky
  • majoránka
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Jak to udělat?

Veškerou zeleninu nastrouháme na struhadle, případně v elektrickém robotu. Ne na větší kusy, ale zároveň pozor, ať se ze zeleniny nestane kaše. Přidáme koření, vejce a zasypeme moukou. Mouka slouží jen jako pojidlo, nemusíme tedy nic přehánět. Směs by měla být řidší než na klasické karbanátky. Pokud máme směs hotovou, stačí lžící nabírat a na pečícím papíru vytvářet cca půl centimetru tlusté placičky.

Plech s placičkami vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a necháme péct 20 minut. Případně můžeme placičky smažit na kvalitní pánvi s trochou oleje. Podávat je můžeme klasicky s bramborem nebo bramborovou kaší.

Povedlo se? Dobrou chuť!